Michał Dworczyk został powołany na stanowisko szefa Kancelarii Prezesa Rady Ministrów

Michał Dworczyk, poseł ziemi wałbrzyskiej, dotychczasowy wiceminister obrony narodowej, został powołany przez premiera Mateusza Morawieckiego  na stanowisko szefa  Kancelarii Prezesa Rady Ministrów. Zastąpił na tym miejscu minister Beatę Kempę, która pozostanie w KPRM, gdzie nadal w randze sekretarza stanu pełniła będzie ważne funkcje.

Poseł Michał Dworczyk ma 42 lata. Pochodzi z rodziny o długich tradycjach patriotycznych. od 1 marca 2017 roku był wiceministrem obrony u boku ministra Antoniego Macierewicza.
Dziś, po 10 miesiącach zakończyłem moją służbę jako wiceminister obrony narodowej – napisał na swojej stronie na facebooku nowy szef Kancelarii Premiera. – Było to najciekawsze doświadczenie zawodowe, tym cenniejsze, że mogłem pracować u boku człowieka będącego ikoną walki o niepodległość naszego kraju w czasach PRL, a dziś z determinacją reformującego Polskie Siły Zbrojne. Dziękując Ministrowi Antoniemu Macierewiczowi za daną mi szansę dziękuję również wszystkim współpracownikom, bez których realizacja projektów takich jak Legia Akademicka, Strzelnica w Powiecie czy odbudowa rezerw osobowych Polskich Sił Zbrojnych byłaby niemożliwa.
Odebrane z rąk Premiera Mateusza Morawieckigo powołanie na stanowisko Szefa Kancelarii Prezesa Rady Ministrów traktuję jako zaszczyt i zobowiązanie do ciężkiej pracy. A Wojsko Polskie – cóż – było, jest i będzie moją pasją i mam nadzieję, że jeszcze w trakcie mojej służby publicznej będę mógł kiedyś pracować na rzecz Polskich Sił Zbrojnych.
Michał Dworczyk jest bardzo aktywnym posłem ziemi wałbrzyskiej. Jego biura poselskie znajdują się w Dzierżoniowie, Wałbrzychu, Kłodzku i Nowej Rudzie.
ir
foto: Facebook/MD